A klub története

A pásztói férfi kispályás kézilabdázás elterjedése

1957-ben fiatal testnevelő, Számely Zoltán került Pásztóra. Az addigi torna centrikus testnevelést egy sokoldalúbb irányba – labdarúgás,kosárlabda és kézilabda – mozdította el, melyet az iskolákban és a község fiatalsága körében is szívesen műveltek.
A pásztói fiatalok versenyszerűen bajnokságban nem vettek részt. Az 50-es évek végén és a 60-as évek elején csak saját szórakozásukra edzettek. A hivatalos mérkőzéseket a Falusi Szpartakiádok járási és megyei versenyein játszottak. Ezen kívül ünnepi alkalmak sportrendezvényén, például: május elseje alkalmával nagypályás kézilabda mérkőzést mutattak be az érdeklődőknek. Játékosaink 1960-tól szabadtéri és terem tornákon vettek részt Nagybátonyban, Gyöngyösön és Pásztón
.
Az első kézilabdázók Pásztón a következők voltak:
Kapusok: Tóth István (cica), Tóth Tibor, Herczeg Imre, Sidi László
Mezőnyjátékosok: Pajer Imre, Bajnóczi Béla,Tóth István, Bíró István, Vass József, Kovács Ferenc, Káposzta János, Szomszéd János

Ezen játékosok nagy meccseket vívtak Zabar és Szécsény csapataival,melyből sokszor Pásztó került ki győztesen.A 60-as évek elején a csapat Nógrád megye szineit képviselve többször országos döntőben vett részt.
Az eredmények láttán 1963-64 táján több fiatal – Szőlősi László,Oláh József,Takács László, Kiss János,Juhász Gábor, a Liska testvérek Gábor,Péter és László – csatlakozott a csapathoz.
Ebben az időben már bajnoki mérkőzéseket is játszott a pásztói csapat. Emlékezetes ellenfeleik voltak a Salgótarjáni Épitők, SBTC, Salgótarjáni MTH, Salgótarjáni Gépipari Technikum, Nagybátonyi Gimnázium és Ipari Iskola (vájár tanulók) csapatai.
A bajnoksággal párhuzamosan a Szpartikiád versenyein mindig elindultak, és amíg Jobbágyi és Palotás be nem kapcsolódott a versenyekbe (a 70-es évek közepén) a járási első helyezést Pásztó mindig megszerezte.

clip_image001A sportág fejlődési szakasza

A 70-es évek elején fiatal, bizonyítási vággyal tele játékosokból álló Megyei I. osztályú férfi és női csapat szerveződött, melyet Alapi László edző és Alapi Sándor játékos irányított. Ezt az időszakot nevezik a pásztói kézilabdások „Alapi korszaknak”.
A férfi csapatépítés eredményeként Nagy István, Brunda Tibor, (kapusok), Alapi Sándor, Szivák János, Havril János, Lőrik Miklós, Tari Gábor, Csetneki László, Alapi László, Tóth László, Csoór László és Horváth István részvételével 1974-ben egy ponttal maradtak le a megyei dobogóról.Ez év őszén Csetneki László és Havril János abbahagyta aktív sportpályafutását, helyükre a fiatal Czvanczig László és Mészáros Sándor került,akik a sport területén jó névvel bíró nagybátonyi ISZI-ből és salgótarjáni Gépipariból kerültek leigazolásra. Az új játékosok beépülése viszonylag könnyen és gyorsan sikerült, mert Alapi Sándor irányító, csapatkapitány és Szabó János beállós mellett a csapat minden játékosa támogatta őket. A jó alapokra viszonylag könnyű volt építkezni, az akkori 9 csapatos Nógrád Megyei Kézilabda Bajnokság küzdelmébe kapcsolódni. Ennek köszönhetően 1975-ben már az alábbi csapat biztosította a középmezőnyben való tisztes helytállást, melyet a Balassagyarmat ellen elért 15-15-ös döntetlen eredmény is bizonyított.

clip_image002
Az Üvegipari Művek Szerszám és Készülékgyára (Mechanika) és a Mezőgép pásztói gyára (Gépállomás) jelentős támogatásokkal járult hozzá a csapat technikai hátterének megteremtéséhez, mely jó színvonalú szakmai munkát és annak köszönhető folyamatos fejlődést eredményezett Pásztón. Az említett gépgyárak támogatásával a sportolók a Hajós Alfréd utcai sportcentrumban a megyében harmadikként bitumenes pályát épített, melyhez az akkori igényeket jóval meghaladó labdafogó hálót, kerítést és cserepadokat alakítottunk ki. A csapat egyre jobban összekovácsolódott, melyet eredményei is bizonyítottak.clip_image003

Szarvas B., Vass J., Szabó J., Czvanczig L., Alapi L., edző
Mészáros S., Lőrik M., Mucsina G.
Tóth L., Koós I., Nagy I., Berkes F.

Simon József tollából 1977-ben született újságcikkben az alábbiakat olvastuk. „…a pásztói SE … idei bajnoki címe nem volt meglepetés, …ugyanis a bajnokságban csak a szőnyi SE-től (Jobbágyi), a tavalyi bajnoktól szenvedtek vereséget.”

A bajnokság végeredménye:

1. Pásztói SE 18 17 1 505-263 34
2. Bgy. SE 18 14 4 484-312 28
3. Szőnyi SE 18 13 1 5 403-269 27

 

A bajnok csapat legjobbjai a következők voltak,melyett a góllövő lista is alátámasztott: Cvanczig László, Szabó János, Alapi Sándor, Mészáros Sándor és Mucsina Gábor. A második helyezést a mindig korrekt, sportszerű magatartást és férfias küzdelmet vívó Balassagyarmat érte el. Akkori játékosainak nevei mai is jól csengenek: Garamvölgyi Miklós, Kenyeres László, Lombos István, Gaál Endre, Kürtösi Aladár, Cseri Péter (ifjúsági válogatott), Cseri Pál és Kovács Sándor.
A férfi kézilabda csapat játékosai tudásuk és játékerejük miatt büszkén vehettek részt szlovákiai edzőtáborozáson és a híres keszthelyi Nemzetközi Georgikon Kupán.

clip_image004

Alapi László edző és Alapi Sándor szakosztályvezető nagy hangsúlyt fektetett a kézilabda csapatok játékosainak összekovácsolására, melynek érdekében több alkalommal balatoni edzőtáborokat szerveztek, melyen a játékosok örömmel vettek részt.

clip_image005

A Pásztói Sportegyesület férfi csapata ezt követően folyamatosan a megye meghatározó együttese maradt, melyből olyan fiatalok kerültek NB II-es, NB I-es csapatokhoz, mint Sándor István, Bán Tibor, Scheili László és Scheili Zsolt.
Az ifi csapatban edző és játszó fiatalok a kézilabdázás fortélyait olyan játékosoktól tanulhatták meg, mint a higanymozgású Szabó János, az irányító Alapi Sándor, a kőkemény Czvanczig László, Mucsina Gábor, és a többszörös gólkirály Mészáros Sándor, akik több mint egy évtizeden át a megyei góllövőlista élmezőnyében szerepeltek.

 

A pásztói kézilabda sportot megalapozó és egyre magasabb szintre emelő csapat Szlávik Viktorral, Boronyai Tamással, Bogácsi Istvánnal és Jancsó Györggyel megerősítve több sikertelen kisérletet tett a felsőbb osztályba kerülés érdekében.

clip_image006

Tóth L., Mucsina G., Szabó J., Balás L., Mészáros S., Lőrik M.,
Koós M., Csoór L., Alapi L.,(edző), Szarvas B.,
Koós I., Berkes F., Cvanczig L., Nagy I.

Egyik kiemelkedő mérkőzését a felnőtt csapat a Magyar Népköztársaság Kupa keretén belül, az NB-I/B-s Nádudvar ellen játszotta, melyet a háromszoros világválogatott átlövő Varga István játékos-edző irányított és mellyel szemben a csapat tisztesen helytállt.

clip_image007

Ebben az időszakban már több „öreg” játékos foglalkozott a visszavonulás gondolatával, de az NB II-be való feljutás lehetősége még mindig hajtotta őket. Mészáros Sándor tanulmányi okok miatt 1985-ben fejezte be az aktív kézilabdázást.

clip_image008

A megmaradt, beérett fiatalokkal megerősödött férfi csapat 1986-ban megnyerte a
Nógrád Megyei Kézilabda Bajnokságot, így tényleg megnyílt a lehetőség a magasabb osztályban történő versenyzésre.

Újabb fejlődési szint, magasabb osztály

A Békéscsabán megrendezésre kerülő osztályzón nem sikerült kiharcolni az NB II-be kerülést, mely Alapi Sándor, Szabó János és Mucsina Gábor visszavonulását eredményezte. A csapat működése másfél évig szünetelt.

A Pásztói Sportegyesületen belül működő kézilabda szakosztály 1989-től a Dózsa György Általános Iskola salakos pályáján játszotta új edzőjének, Szabó Zsoltnak irányításával. Az akkori csapat oszlopos tagjai Kovács Tamás, Darancó Gyula, Stork Zsolt, Molnár Zsolt, Juhász István, Vass Tamás és Káposzta Csaba voltak.

Háromévi kemény munka eredményeként, a Nógrád Megyei Bajnokság megnyerését követően férfi kézilabda csapatunk először NB II-ben szerepelhetett. A csapat a nagybátonyi és a salgótarjáni kézilabda klubok játékosainak igazolásával erősített.

clip_image009

Az igen szerény körülmények között működő csapat látványos csaták, néhány nagyon szép győzelem ellenére a magasabb osztállyal nem tudott megbirkózni és 11 pontot szerezve kiesett a Nemzeti Bajnokságból. A megfelelő színvonalú összetartást, csapatszellemet dicséri, hogy a kiesés ellenére sem széledt szét a csapat, hanem a Nógrád Megyei Bajnokság mellett a jóval színvonalasabb Heves Megyei Bajnokság küzdelmeiben is részt vett. Ennek köszönhetően a fiúk ismét megnyerték a Nógrád Megyei Bajnokságot és Alapi László edző irányításával ismét NB II-ben játszottak. Sajnos jelentősebb erősítés nélkül, szerény anyagi háttérrel a csapat ekkor sem tudott megkapaszkodni a harmadosztályban. Koós István kapus 20 éves játékos múlt után búcsúzott a csapattól.

Ennek az évnek volt egy másik sikere is, ugyanis az ifjúsági csapat a Heves Megyei Bajnokságban a második helyen végzett és olyan játékosok bontogatták szárnyaikat, akik a későbbiek során, részben jelenleg is a csapat erősségeivé váltak. Tudásukkal kiemelkedtek Fekete László, Kiss Tibor, Alapi Ariel, Cvanczig László, Sárenczki Bence, Palencsár Miklós, Lőrik Tamás, Horváth Zoltán és Bujdosó Zsolt.

clip_image010

’95/96 6. hely ifi 9. hely
’96/97 6. hely ifi 5. hely
’97/98 5. hely ifi nem szerepel
’98/99 4. hely ifi 7. hely
’99/00 2. hely ifi 7. hely
’00/01 9. hely ifi 8. hely
’01/02 visszalépés ifi 8. hely
’02/03 5. hely ifi 4. hely

 

A kiesést követően a csapat edzői feladatai ismételten Szabó Zsolt testnevelő tanár vette át és az elnökség döntését követően csak a Heves Megyei Bajnokságban szerepeltek a továbbiakban. Ebben az időben a férfi csapat teljesen átalakult, megfiatalodott, és a Heves Megyei Bajnokságban az alábbi eredményeket szerezték meg.

clip_image011

Kisebb kihagyás után 1988-banPásztó ismét ifjúsági csapatot indított a Heves megyei bajnokságban. A csapat gerincét azok a 14-15 éves srácok alkották, akik (szintén Szabó Zsolt irányításával) kiemelkedően szerepeltek a megyei megmérettetésben a Dózsa György Általános Iskola színeiben. Hozzájuk csatlakoztak a felnőtt együttes keretéhez tartozó, de a bajnoki mérkőzéseken kevés lehetőséghez jutó fiatalok. A csapat nem szerepelt túl jól, de a játékosok meccsrutint szereztek, ami nélkülözhetetlen volt a további fejlődésükhöz. Sajnos az akkori csapatból jó néhányan abbahagyták a kézilabdázást, de a jelenlegi ifjúsági csapat derékhadát az akkori együttes ifjoncai adják, míg három játékos már beépült a felnőtt csapatba.

A női kézilabdázás kialakulása és fejlődése

Id. Havril János testnevelő tanár 1970-es évek elején fiatal, de annál tehetségesebb lányokkal kezdte el a kézilabda sport meghonosítását Pásztón. Több éven keresztül a női csapat edzőjeként tevékenykedett. Mojzes Ottó 1973-ban készítette fel a női csapatot. Javaslatára Szabó Katalint az SBTC NB II-es csapatába igazolták, ahol két éven keresztül bizonyította tudását. Az edzők sorát Vass József követte, aki Szabó Katalint csapatkapitányként hozta vissza Pásztóra. A lányok rövid idő alatt meghatározó színei lettek a Nógrád megyei bajnokságnak, melyet 1976-os tavaszi bajnokságuk is bizonyított. Simon József a következőket írta: „…a nők mezőnyében még egy forduló hátra van, a pásztói lányok első helyét már senki nem veszélyezteti. Pontveszteség nélkül állnak az élen!”

A bajnokág állása

1. Pásztói SE 7 7 115-63 14
2. St. ZIM 7 4 3 98-95 8
3. SBTC II 7 4 3 91-92 8

 

A góllövő lista élmezőnye:

1. Veres Magdolna Pásztó 38
4. Ürmösi Béláné Pásztó 34

 

Az együttes megnyerte a megyei MNK-t (Magyar Népköztársaság Kupa) ezért ősszel a Váci PENOMAH NBI/B-s csapatával játszottak Pásztón. Az első félidő szoros eredményét követően a második játékrészben kijött az osztálykülönbség. A csapat egyik kulcsembere, Szabó Katalin törött ujjal játszott a mérkőzésen. Később Tari Gábor vette át a csapat irányítását. A szorgalmas és céltudatos csapatmunkának köszönhetően a hölgyek 1981 őszén megyei bajnokságot nyertek. A tatai edzőtáborban megrendezett osztályzón a lányok Tari Gábor és Alapi Sándor irányításával kivívták az NB II-es szereplés jogát.
A járási és városi sportvezetés a csapat NBII-es szereplését csak stabil szakosztályvezetés mellett támogatta, melyet Vida György SE elnök felkérésére Juhász Gábor vállalt magára. Ekkor Alapi Sándor lett az NB II-es felnőtt női csapat edzője. A tartalék és ifi csapatokat pedig Bogácsi István készítette fel. Az edzések jó körülmények között, már a Dózsa György Általános Iskola új tornatermében zajlottak.
Az 1982 évi felkészülést a salgótarjáni Karancs Kupa mérkőzés sorozata is jól szolgálta, amit meg is nyertek a lányok. Sajnos az utolsó mérkőzésen Horváth Ildikó a csapat kapitánya eltörte a bokáját, a tavaszi szezont 1 mérkőzés kivételével kénytelen volt kihagyni.

Az 1982-es NB II. Keleti Női csoportba osztották be a pásztói lányokat. A következő társaságba.

 • Nyíregyházi Volán Dózsa
 • Nyíregyházi Tanárképző
 • Debreceni Medikor
 • Debreceni Kinizsi
 • Derecske
 • Szeghalom
 • Egri Tanárképző
 • Bp. Csavar SK
 • Budaörs
 • Bp. Testvériség
 • Magyar Kábel
 • Pásztó

A szakosztályvezetés érezte, hogy a lelkes játékosok tudása nem lesz elég az NB II-es szinthez, de forrás hiányában új játékosokat igazolni nem tudott. Így jött el a pásztói női kézilabdázás történetének első NB II-es bajnoki mérkőzése, 1982. április 10.-én, amikor a pásztói női kézilabda csapat Debrecenben a Medikor ellen játszott.
Az egyesület és a szakosztályvezetés gőzerővel készült az első hazai NB II-es bajnoki mérkőzésre. A bitumenes pálya kerítését, labdafogó hálót felújítottuk és Juhász Gábor brigádja fedett cserehelyet készített el. Így megfelelő körülmények között, 1982. április 17-én a Budaörs csapatát fogadták Pásztón. Szépszámú közönség előtt, a nézők szűnni nem akaró biztatása ellenére csapatunk ismét vereséget szenvedett. Mindezek ellenére a szakosztály életében igen jelentős előrelépés volt a felnőtt csapat NB II-es szereplése mert sok fiatalt és gyerekek tucatjait vonzotta a kézilabda sportághoz. A szakosztály vezetés látva az utánpótlás nevelésében jelentkező igényt felnőtt játékosokat – Mészáros Sándort és Szalai Mónikát – kérte meg az edzések megtartására, akik szívesen láttak hozzá munkájukhoz, melyet két éven át végeztek.

clip_image012

A lányok az NBII mellett a Nógrád Megyei Bajnokságban is részt vettek, mely az utánpótlást is jól szolgálta. Sajnos már a tavaszi mérkőzéseken a tartalékosokhoz kellett nyúlni Alapi Sándor edzőnek, mert a felnőtt NB II-es csapat létszáma objektív okok miatt csökkent. A csapatunk egyik meghatározó játékosa, Dr. Dorogi Éva, aki egyetemista korában utánpótlás válogatott volt, a Nyíregyházi Volán Dózsa ellen hüvelyujj törést szenvedett. A sorozatos vereségek a legfanatikusabb, legtapasztaltabb csapattagok kedvét is elvették, ezért többen nem folytatták tovább a játékot.

Az NB II-ben szereplők, illetve az őket követő csapattagok a következők voltak:

A kiesők helyére léptek
Institórisz Ágnes Juhász Judit
Beróné Veres Magdolna Lakatos Éva
Fösvényné Borbás Erika Dancsák Gabriella
Cvanczigné Szabó Katalin Bernáth Ildikó
Kovácsné Székely Gabriella Racskóné Bálint Rozália
Szalai Mónika Berkesné Lengyel Magdolna
Dr. Dorogi Éva Szelesné Lőrik Judit
Fösvény Tünde Markó Erzsébet
Ürmösiné Bock Éva Oláh Ágnes, M.K.Gimnázium
Balog Judit Nagy Miklósné, Mátraszőlős
Bangó Erzsébet Lengyel Zsuzsanna, Jobbágyi
Lőrik Mária Molnár Erzsébet, Héhalom
Homolya Enikő

 

Az őszi fordulók során már több mérkőzésen egyenrangú ellenfelek voltak a lányok, melyek közül említést érdemelnek a Magyar Kábel, Budapesti Csavar, Budapesti Testvériség, Egri Tanárképző elleni találkozók. A pásztói női kézilabda csapat utolsó NB II-es bajnoki mérkőzését 1982. október 24-én játszotta Derecske ellen.
A lányok tisztességesen, sportemberekhez méltó módon fejezték be az NB II-es bajnokságot. Azok a csapatok, akikkel a bajnokságban mérkőztek csapatunkkal, később érdeklődtek az igen sportszerű pásztói csapat felől és sikereket kívántak nekik.
Az évet a szakosztály Budapesten megrendezett női világbajnokság 4 mérkőzésének megtekintésére szervezett úttal, csehszlovákiai hétvégi kirándulással, valamint évzáró vacsorával fejezte be. Juhász Gábor 1983 elején lemondott a szakosztály vezetői megbízásáról.
A magasabb osztályban való részvétel és az utánpótlás nevelés eredményeként 1982-ben 5 lány és 4 fiú vett részt a megyei válogatottak edzőtáborában és a szentendrei nemzetközi ifjúsági tornán. Sportolóink – Juhász Judit, Dancsák Gabriella, Molnár Erzsébet, Oláh Ágnes, Bernáth Ildikó, Bán Tibor, Kovács Zsolt, Márton Miklós, Petreczky Tibor – megállták a helyüket.

clip_image013

A lányok közül Juhász és Dancsák több éven keresztül az NB II-es Salgótarjáni Síküveggyár csapatában játszott és az NB I/B-be is bejutottak. A fiúk közül Bán Tibor a Balassagyarmat NB II-es csapatát erősítik, Bán Tibor fiával együtt játszik.
Az egyesület vezetése PKSE színeibe megszüntette a női kézilabda csapatát. Juhász Gábor és Alapi Sándor munkájának köszönhetően a női csapat Dr. Langmajer Balázsné vezette Szabadidő SE kötelékébe került és az 1984-es bajnokságot itt kezdték.
Az egyre nehezebbé váló anyagi körülmények között a lányok kezdtek lemorzsolódni, ezért Alapi Sándort Dancsi Mária váltotta az edzői poszton. Az ifjúsági csapatot továbbra is Juhász Gábor vezette. A lánycsapat továbbra is a Nógrád Megyei Bajnokságban játszott. A PKSE látta, hogy a női kézilabdacsapat nem szűnt meg, sőt jól szerepel, ezért visszavették az egyesületbe.
Ezek után az elnök a férfi csapatban játszó Bogácsi István lett. Az idősebb játékosok munkahelyi és egyéb probléma miatt lemorzsolódtak, a középiskolába járók az edzéseket ritkábban tudták látogatni. Az edzőnő lemondott és Mucsina Gábor vette át a lányok vezetését. Két hónap sikertelen próbálkozás után tevékenységét abbahagyta, ezzel a pásztói női kézilabda csapat sorsa hosszú évekre megpecsételődött. A versenyszerű női kézilabdázás szünetelt. Szerencsére lelkes idősebb és tapasztaltabb fiatalok Szabó Katalin és társai irányításával újrakezdték, melynek eredményeként rövid időn belül meghatározó játékerőt képviselő csapatot kovácsoltak össze. Sajnos Nógrád megyében a női kézilabda csak a magasabb osztályú csapatok kötelező tartalék együtteseire korlátozódott, így a nők – a férfiakhoz hasonlóan – a Heves Megyei Bajnokságban vették fel a küzdelmeket.

clip_image014

Cvanczig Lászlóné (Szabó Katalin) edző munkahelyi elfoglaltsága miatt lemondott, helyét a több évtizedes tréneri tapasztalattal rendelkező Alapi László vette át. A csapat magasabb színvonalú játékerőt képviselt ebben az időben, amit nem csak a fiatalok tudásának bővülése, hanem tapasztalt, magasabb osztályban is szereplő játékosok beállítása eredményezett. Ezt bizonyítják Alapi László edző alábbi nyilatkozatai: A PásztóiKC – Hatvani KSE 23–22-es győzelmet követően: „Gubola Adrienn kiemelkedő irányító-, valamint Herczeg Ilona ismételt gólerős játékával sikerült a hatvaniak feletti győzelem. Az egész csapat fegyelmezett játékát, küzdeni tudását dicséret illeti.” A PásztóiKC – Verpelét 19–17 mérkőzés után, ahol Cvanczig Katalin, Herczeg Ilona és Nagy Orsolya is 5-5 góllal járultak hozzá a győzelemhez:„A második félidei jó védekezésünkkel szoros mérkőzésen sikerült nyerni.” A Heves Megyei Bajnokságban szereplő pásztói női kézilabda csapat 2002-2003-as idényben a negyedik helyen végzett, melyet 2004-ben is megtartott.

clip_image015

A 30 évvel ezelőtt indított szakmai munkát, versenyzői tevékenységet folytatók nagy része nem szakadt el a kézilabdától, mivel közülük Alapi Sándor, Szabó Sándor, Juhász Gábor, Kovács Tamás és Alapi Ariel a Nemzeti Bajnokság különböző szintjein (NB II és NB I/B) játékvezetőként tevékenykednek. Az „öregek” bizonyítva hajdani tudásukat szívesen csapnak össze a Clubbot képviselő csapattal. Ezt bizonyítja az 1991-es mérkőzés is, amikor Sándor Istvánnal megerősítve (felnőttként a Pick Szeged és a Fotex Veszprém átlövője) több góllal diadalmaskodtak az öregfiúk.
A csapat még ma is szívesen vesz rész Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Nagybátonyban megrendezésre kerülő emléktornán.
A Pásztói Kiállítás és Vásár ideje alatt a Pásztó Kézilabda Club rendszeresen főzőversenyen vesz részt. Lehetőségeikhez mérten évnyitó és évzáró összejöveteleket rendeznek ezzel is növelve a fiatalok kötődését és a jó csapatszellem kialakulását. Férfi kézilabda csapat 2003-2004-es Heves Megyei Bajnoki szezonban Hatvan, Gyöngyös és Eger csapatait mag mögé utasítva bajnokságot nyert. A játékos állomány, a hiányzó biztos anyagi háttér, valamint az NB II-es küzdelmeknek nem megfelelő tornaterem arra kényszeríttette az elnökséget, hogy a férfi csapatot ne indítsa a magasabb osztályban.
A bajnokcsapat tagjai: Alapi Ariel, Bercsényi Gábor, ifj. Cvanczig László, Bujdosó Zsolt, Erdei Mihály, Kis Tibor, Kürti Ferenc, Juhász István, Mészáros Dániel, Molnár Zsolt, Németh Attila, Sárenczky Bence, Szabó Aladár, Szabó Sándor, Vass Károly.

Az „öregjeink” nagy része ma már különböző profilú vállalkozást működtet és a vezetőségben vállalt munkájuk mellett jelentős anyagi támogatást is biztosítanak a klub három csapatának fenntartásához. A külső források megszerzése érdekében Szabó Zsolt és Mészáros Sándor több sikeres pályázatával támogatta csapatok pályabérletét, sportszerek vásárlását. A város történetében elsőként 2004. április 24.-én szervezték meg azt a jótékonysági sportbált melyen több, mint 160 résztvevő, Pásztó Város, Veszprém Város sportirodájának vezetője és a Magyar Kézilabda Szövetség képviselőjének jelenlétében mulathatott, hozzájárulva a klub fenntartásához, valamint az utánpótlás neveléséhez.